EDIT MAIN
Plus_blue
Bell Schedules

Columbia High School operates on a 5 Period Day / Trimester schedule. Most days classes run from 8:15 am to 3:10 pm (see Regular Schedule below), but there are a variety of other bell schedules used from time to time during the year, including Early Release schedules (used most Wednesdays), a 12:05 Release (used before some holidays and on parent-teacher conference days), a 2-Hour Late start (used due to inclement weather) and an Assembly Schedule (used when school-wide events are planned during a regular schedule day).

Regular Schedule
This is the schedule most days. Classes are 72 minutes long, with 5 minute breaks. There is a longer, 10 minute break, between Pd 2 & 3.
Description / PeriodStart TimeEnd TimeLength
1st Period8:15 AM9:27 AM72 min
2nd Period9:32 AM10:44 AM72 min
3rd Period10:54 AM12:06 PM72 min
Lunch12:06 PM12:41 PM35 min
4th Period12:41 PM1:53 PM72 min
5th Period1:58 PM3:10 PM72 min
Early Release Schedule
This is the schedule used on most Wednesdays, when school dismisses at 1:40 for staff development activities. Classes are 47 minutes long, with a 30 minute Advisory period.
Description / PeriodStart TimeEnd TimeLength
1st Period8:15 AM9:02 AM47 min
2nd Period9:07 AM9:54 AM47 min
Advisory9:59 AM10:29 AM30 min
3rd Period10:39 AM11:26 AM47 min
Lunch11:26 AM12:01 PM35 min
4th Period12:01 PM12:48 PM47 min
5th Period12:53 PM1:40 PM47 min
12:05 Release
This schedule is used on parent-teacher conference days and on some days preceding a holiday break. Classes are 42 minutes each, and there is no lunch period.
Description / PeriodStart TimeEnd TimeLength
1st Period8:15 AM8:57 AM42 min
2nd Period9:02 AM9:44 AM42 min
3rd Period9:49 AM10:31 AM42 min
4th Period10:36 AM11:18 AM42 min
5th Period11:23 AM12:05 PM42 min
Late StartThis schedule is used when school is delayed due to snow, ice, or some other unforeseen event. School is delayed 2 hours, with classes beginning at 10:15 am. Classes are 49 minutes each, and lunch is served.
Description / PeriodStart TimeEnd TimeLength
1st Period10:15 AM11:04 AM49 min
2nd Period11:09 AM11:58 AM49 min
Lunch11:58 AM12:33 PM35 min
3rd Period12:33 PM1:22 PM49 min
4th Period1:27 PM2:16 PM49 min
5th Period2:21 PM3:10 PM49 min
Pep Assembly ScheduleThis schedule is used when an assembly occurs on a regularly scheduled (full day) school day. Classes are 66 minutes long, with a 30 minute assembly.
Description / PeriodStart TimeEnd TimeLength
1st Period8:15 AM9:21 AM66 min
2nd Period9:26 AM10:32 AM66 min
Assembly10:32 AM11:02 AM30 min
3rd Period11:12 AM12:18 PM66 min
Lunch12:18 PM12:53 PM35 min
4th Period12:53 PM1:59 PM66 min
5th period2:04 PM3:10 PM66 min